Wilt u meer weten over wijn? Weten over wijn kan indruk maken op anderen en een leven lang plezier bieden. Misschien maak je je favoriete gerecht. De volgende informatie kan je goed voorbereiden met wijn.
Leer meer over uw wijnwinkel. Elke slijterij is anders. Elke plaats heeft verschillende prijzen, algemene focus en selecties. Als je nieuw bent in de wijnwereld, is een winkel vol dure labels misschien niet geschikt. Kies de winkel die het beste past bij wat u nodig heeft.
Als u uw wijn op de juiste manier bewaart, verbetert u de smaak die deze kan produceren. Temperaturen die extreem heet of extreem koud zijn, kunnen de smaak van elke wijn aantasten. Geef smaken de tijd om zich te ontwikkelen door ze rond de 50 of 55 graden te bewaren. U kunt een speciale wijnkoelkast kopen of de flessen in een koele kelder zetten.
Met wijn maak je een heerlijke rundvleessaus. Smelt wat boter in een pan en voeg wat rode wijn toe om het simpel te houden. Laat de saus sudderen en indikken, zodat een deel van de alcohol eruit kan koken. Sprenkel het over het vlees.
Sta niet toe dat de waarschuwingen op etiketten over sulfieten u bang maken. Amerikaanse fabrikanten hebben vaak waarschuwingslabels met betrekking tot sulfaten, maar in werkelijkheid hebben alle wijnen ze. Sulfieten kunnen voor sommigen een probleem zijn, maar allergische reacties komen niet vaak voor. Wees dus niet bang voor sulfieten, tenzij u er in het verleden problemen mee heeft gehad.
Als u wijn meeneemt naar een bumperklevende partij, is het een goed idee om er een te kiezen met een schroefdop. Deze openen niet zoveel moeite. Als er na het feest nog wijn overblijft, sluit een deksel beter af dan een kurk.
Witte wijnen hoeven niet altijd gekoeld te worden. Er zijn veel verschillende texturen tussen witte wijnen, en ze reageren het beste bij verschillende temperaturen. Chardonnay en pinot gris smaken bijvoorbeeld meestal beter als ze warm zijn.
Koop een grote selectie wijnen om bij de hand te hebben. Het is niet voldoende om alleen een selectie rode wijnen in uw collectie te hebben. Wees een goede gastheer en zorg voor een verscheidenheid aan wijnen, waaronder rood, wit, zoet en mousserend.
Ga je gang en probeer een nieuw soort wijn de volgende keer dat je uit eten gaat. Als u een goede indruk wilt maken op uw tafelgenoten, moet u een wijn kiezen die ze niet kennen. De hoge prijs zal hen niet choqueren, en ze zullen geen vooroordelen hebben over de wijn.
Probeer niet elk woord te geloven dat een wijnexpert met u deelt. Echte wijnexperts beseffen hun beperkingen. Bovendien zal uw smaak in ieder geval op enkele manieren verschillen van die van hem. Uw eigen mening over een wijn is waardevoller dan wat experts erover te zeggen hebben.
Een van de belangrijkste verschillen tussen een rode en een witte wijn is het type druiven dat wordt gebruikt tijdens het fermentatieproces. Rode wijn is gemaakt van paarse druiven, waardoor hij een sterke body heeft. De groene druiven vormen uw witte wijnen, meestal veel lichter en knapperiger. Er zijn veel meer ingewikkelde verschillen; dit is echter een goede vuistregel.
De juiste glazen zorgen voor een perfecte wijnbeleving. Het moet er goed uitzien, omdat het glas invloed kan hebben op hoe uw gasten over de wijn zelf denken. Als uw huidige glaswerk versleten, gebarsten of afgebroken is, overweeg dan om een nieuwe set te kopen.
Neem voordat u aan een wijnproeverij deelneemt de tijd om echt naar de kleur van de wijn te kijken. Wervel de wijn rond en adem de geur in. Het volgende is wanneer je een kleine smaak neemt en het dan weer uitspuugt.
Wijn is niet alleen om te drinken. Kookwijn is een uitstekende aanvulling op je voedselarsenaal. Door rode wijn in uw steakpan te doen, kunt u de smaak versterken. Witte wijn kan worden gebruikt om visgerechten zoals sint-jakobsschelpen en vis te bereiden. Door tijdens het koken een beetje wijn toe te voegen, kan de smaak van het gerecht dat je aan het bereiden bent echt verbeteren.
Zorg ervoor dat u uw wijn drinkt als u ontspannen bent. Als je de echte smaak van wijn wilt vastleggen, moet de sfeer rustgevend zijn. Een omgeving vol lawaai en licht kan voor afleiding zorgen, dus als je een beslissing moet nemen over een wijn, zoek dan een rustig plekje.
Voor een wijnproeverij heeft u wellicht een reservering nodig. Vaak zijn reserveringen nodig. U kunt zich schamen als u komt opdagen maar wordt afgewezen.
Als je je gasten op het volgende feest rode wijn wilt geven, open dan eerst de fles en laat deze staan. De wijn heeft een wisselwerking met zuurstof als de fles geopend blijft. Je krijgt een veel diepere, complexere smaak dan zonder de ingrediënten.
Ga naar een les over wijngeschiedenis. Wijn is een onderwerp waar je gepassioneerd over kunt zijn en het heeft een rijke geschiedenis, dus je zult het leren waarderen. Het ontdekken van de oorsprong van wijn, hoe mensen het maken, en alle verschillende soorten zullen je helpen een dieper begrip te krijgen.
Let niet altijd op wat critici zeggen. Deze critici hebben een unieke smaak, die misschien niet de jouwe is. Gebruik hun tips als uitgangspunt, maar voel je vrij om zelf op pad te gaan om te ontdekken wat je echt leuk vindt.
Het is belangrijk dat u aan uw wijn nipt en ook ruikt terwijl u eraan drinkt. Dat klopt, je moet het slurpen! Probeer tijdens het slissen van een wijn in je mond subtiele tonen te ontdekken, of ze nu scherp, zuur, zout of zoet zijn. Adem diep in en proef vervolgens de complexiteit en combinaties die voortkomen uit je reukzin.
Controleer de wijnprijzen in uw favoriete wijnwinkel en online voordat u wijn koopt. Het gangbare tarief voor een specifieke wijn kan van winkel tot winkel of van regio tot regio verschillen als gevolg van factoren zoals bulkinkoop en transportkosten. De beste manier om een wijn voor een geweldige prijs te vinden, is rondkijken.
Wijn brengt veel geweldige voordelen in uw leven. In veel sociale situaties kan het voordelig zijn om goed geïnformeerd te zijn over wijn. U kunt nu uw vrienden en familie versteld doen staan met uw nieuw verworven kennis.